premium smile logo

Antiage tretman za zube? Da postoji!

Dr. Berislav Mostarac jedan je od stručnih suradnika za stomatologiju u mjesečniku Ljepota i Zdravlje. Donosimo odgovor na pitanje jedne čitateljice.

Imam 42 godine i kažu mi da izgledam dosta mlado. No, moji zubi imaju mrlje, dosta su potrošeni, nepravilnog oblika – jednom riječju, izgledaju oronulo. Imam i malih problema sa zagrizom. Postoji li neki anti-age tretman za zube?

Da postoji – najbolji anti-age tretman za zube kojim pomičemo sat unatrag je smile makeover. Ovaj tretman pomlađuje osmijeh u svim parametrima: boja zuba, oblik zuba, zagriz i odnos crvenog i bijelog, odnosno vidljivog dijela zubnog mesa i samih zuba. Ovisno o dentalnoj situaciji pacijenta, smile makeover može biti jednostavan – svi su zubi zdravi, posloženi u simetrični zubni luk te se korištenjem zubnih ljuskica postiže novi izgled zuba. Takav smile makeover može se napraviti u tri dolaska.

Kada je u pitanjuu kompleksniji tip smile makeovera, ponekad je potrebna ortodontska terapija ili ugradnja zubnih implantata prije postavljanja zubnih ljuskica ili krunica. Takav tipa smile makeovera zahtijeva više vremena i više dolazaka. Početak svakog smile makeovera je rezervacija termina za prvi pregled kod vašeg estetskog stomatologa. Tada ćete saznati je li vaš budući smile makeover jednostavan ili kompleksniji.

Dobra vijest je ta da kod renomiranih estetskih stomatologa koji koriste tzv. Smile Design protokol možete unaprijed vidjeti i doslovce isprobati novi osmijeh.  Temeljem analize slika pacijenta u posebnom programu radi se digitalna simulaciju novog osmijeha na fotografiji pacijenta. Nakon toga slijedi proba testnog osmijeha u samim ustima. Da, doslovce se stavi 3D model novog osmijeha u usta pacijenta kako bi on sam mogao vidjeti je li to to. Tako se smanjuje rizik od toga da mu se budući novi osmijeh ne svidi, a investirao je svoje vrijeme i novac.

 

Comments are closed

en_USEnglish